Hirdetés

Már tesztelgetik, mennyivel gyorsabb a Windows 11 a Windows 10-nél



|

A Windows következő generációjával fickósabbá válhat a meglévő hardverünk, benchmarkok is bizonyítják már.

Hirdetés

A tech világ híreit az utóbbi időben a Windows 11 dominálja, hiszen hetekkel a június 24-én esedékes hivatalos bemutató előtt kiszivárgott a szoftver korai változata, s hiába tesz meg a Microsoft mindent az eltüntetéséért, az internet telis-tele az operációs rendszerből kibogarászott infókkal.

A legfontosabb tudnivalókat korábban videóban is összefoglaltuk, de szinte minden napra jut egy újabb érdekesség. Ezúttal az Anonymus Ben nevű youtuber vetette alá a Windows 11 hozzá eljutott 21996.1-es kiadását egy sebességtesztnek, ami biztató eredményeket hozott a szintén ringbe küldött Windows 10 Próval szemben.

Hirdetés

A szoftvereket egy Intel Core i7-10875H processzoros Asus Zephyrus Duo  laptopon vizsgálta, melyben egy NVIDIA GeForce RTX 2070 Super GPU teljesít szolgálatot. Anonymus mindenekelőtt azt állítja, hogy a Windows 11 kiszivárgott változata a frissen telepített 10 Próhoz képest 3 másodperccel korábban, összesen 13 másodperc alatt állt fel a bekapcsolást követően.

Ami pedig a benchmarkokat illeti, itt is volt különbség. A 3DMark Time Spy tesztjén az új operációs rendszer 7613 pontot ért el, míg ugyanaz a hardver Windows 10 alatt csak 6872 pontot kapart össze. Hasonló tapasztalatokkal szolgált a Geekbench próbája is: egy- és többmagos teszten 1251/7444 ponttal győzött a Windows 11 a 1138/6284 pontot elérő Windows 11-gyel szemben.

Van tehát némi okunk bízni abban, hogy a redmondiak nem csak a dizájn terén piszkálták meg a dolgokat, hanem a motorháztető alatt is végrehajtottak némi optimalizációt.

Akárhogy is legyen, a hivatalos bemutatóból vélhetően több is kiderül majd, s ha igazak a pletykák, később ingyen frissíthetünk az új rendszerre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.