Hirdetés

Már tesztelheted a Google testkövető mesterséges intelligenciáját



|

A Move Mirror egy webkamerát, AI-algoritmusokat és komplex adatbázist kombináló kísérlet.

Hirdetés

A Google elérkezettnek látta az időt arra, hogy megossza az egyik alkalmi projektjét a világgal. Elindított egy oldalt, ahol a felhasználók tesztelhetik az óriás egyik mesterséges intelligenciáját. Ez a Move Mirror, ami egy webkamerát, AI-algoritmusokat és több mint 80 000 képből álló adatbázist kombinál. 

Hirdetés

A mesterséges intelligencia a felhasználó testét követi valós időben, majd a pózok változtatásától függően másodpercenként többször is cseréli a képeket. 

A Google szerint a Move Mirror célja az, hogy kiemelje a pózbecslésben rejlő lehetőségeket, mindössze egy PC és webkamera használatával. Miután a fejlesztők látják, hogy a technológia mennyire könnyen használható és egyszerű, talán többen akarják majd integrálni a termékeikbe. 

A testkövetésről egyébként a PoseNet gépi tanulási modell gondoskodik, ami egy személy testén 17 pontot érzékel és követ. Az adatokat később egy adatbázis képeivel veti össze, az eredményt pedig a webkamerás feed mellett mutatja. 

A Move Mirror a Tensorflow.js-t használja, a működés a konkrét gép böngészőjére van korlátozva, semmilyen adat nem távozik róla. A modell nyílt forráskódú.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.