Hirdetés

Már tesztelik az Android új, NFC-s adatcserélő funkcióját



|

Alapvetően az Apple AirDrop megoldásának ellenfele lesz a Google által készített Nearby Sharing funkció.

Hirdetés

Sok androidos irigykedik az Apple AirDrop funkciójára, amely könnyű módszer nagy médiafájlok vagy dokumentumok vezeték nélküli megosztásához. Az Androidnak is volt egy félig-meddig NFC-s, meglehetősen lassú módszere Android Beam néven, de az Android 10-zel azt nyugdíjazták. Szerencsére halad már az ezt pótló Nearby Sharing funkció fejlesztése, immáron ugyanis tart a bétateszt. 

Hirdetés

Csak a Google Play-szolgáltatások bétáját használók érhetik el egyelőre az új funkciót, amely az androidos megosztás menüben bukkan fel. Az Android Police ki is tudta ezt próbálni. 

Telepítés után a Nearby Share opció megmutatja a közeli eszközöket, illetve azt is, ha valaki a közelben megoszt valamit. Az értesítésre nyomva láthatóvá válunk a fájlok fogadásához. A Google azt tervezi, hogy idővel több részletet is megoszt a funkcióról, és Android 6-ig visszamenőleg minden készüléken elérhetővé teszi majd. Erre nagy szükség is lesz, hiszen eddig csak a Samsung és a Huawei találtak ki jó alternatívát az AirDropra, de azok csak az adott gyártók készülékein működnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.