Hirdetés

Már Tim Cook is a közösségi média veszélyeire figyelmeztet



|

Az Apple vezérének nincs gyereke, de az unokaöccsét nem engedi közösségi oldalakra.

Hirdetés

A technológia fejlődése remek dolog, de sajnos egyre nagyobb probléma az új eszközöktől, appoktól, platformoktól való függőség, a gyerekeknél és a felnőtteknél egyaránt. Fontos a tudatos, mértékletes használat, egy olyan korban, amiben valódi mentális betegségnek számít a túlzott szelfizés, és egyesek szerint a közösségi oldalak szétszakítják a társadalmunkat

Hirdetés

Miután sok nagy tech-vezér figyelmeztetett a közösségi média veszélyeire, most Tim Cook, az Apple ügyvezetője is így tett

Cook elmondta, hogy bár neki nincs gyereke, de van egy unokaöccse, akinél segít a határok megszabásában. Vannak dolgok, amiket nem enged meg neki - például nem akarja őt közösségi oldalon látni. 

Az Apple első embere hozzátette, hogy nem hisz abban a hozzáállásban, amely szerint a legjobb technológia megszállottságot okoz. Nem hisz a technológia túlzott használatában, és abban sem, hogy az jelenti a sikert, ha az emberek éjjel-nappal használnak egy terméket. 

Az elmúlt években egyre több nagy vezető és híres ember figyelmeztetett a technológia (és főleg a közösségi média) káros hatásaira. Sean Parker (a Facebook első elnöke) szerint a Facebook egy szörny, ami ki tudja, hogy mit tesz a gyermekeink agyával. Chamath Palihapitiya szerint - aki szintén a Facebook egyik vezetője volt - a közösségi hálózatok tönkreteszik a társadalom működését. 

Mark Zuckerberg, a Facebook ügyvezetője nem is olyan régen jelezte, hogy segíteni szeretnének, és meg akarják oldani ezeket a fontos kérdéseket. Egyelőre persze csak ígéret van, tervek, konkrétumok és menetrend még nincsenek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.