Hirdetés

Már több mint 1 milliárd 7 nm-es chipet szállított le a TSMC



|

Több mint 100 termékhez, tucatnyi megrendelőnek gyártott már le 7 nm-es lapkákat a TSMC: mostanra több mint 1 milliárd darabot.

Hirdetés

A TSMC júliusban hatalmas mérföldkőhöz érkezett: immáron több mint 1 milliárd jól működő 7 nm-es lapkát gyártott le. A technológia 2018. áprilisában tette lehetővé az ilyen chipek sorozatgyártását, azóta több mint 100 termékhez, több tucatnyi partnernek szállított le ilyen lapkákat a vállalat. A tranzisztorok számába pedig nem is érdemes belegondolni, hiszen egyetlen ilyen chipen több mint 1 milliárd tranzisztor található. 

Hirdetés

A TSMC célja persze nem az volt, hogy sok chipet gyártson le gyorsan, ezzel egyszerre a minőséget és a megbízhatóságot is fejlesztette. Mindez igen kellemetlen lehet a rivális gyártóknak, főleg az Intelnek. 

A TSMC 7 nm-es gyártósorát aktívan kiaknázták az olyan cégek, mint a Qualcomm, az Apple vagy az AMD, de természetesen folyamatosan nő az igény az újabb és újabb eljárások iránt, így a 7 nm+ technológia mellett az 5 nm-es chipekre is hatalmas megrendeléseket adtak már le a partnerek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.