Hirdetés

Már több mint 1,3 milliárd felhasználót számlál a Windows 10



|

A Microsoft legutóbbi gazdasági jelentése alapján kiderült, hogy 300 millióval többen használják az operációs rendszert, mint tavaly ilyenkor.

Hirdetés

A Microsoft nemrégiben publikálta a 2021. március 31-gyel zárult gazdasági negyedév adatait, és több érdekes adat is kiderült a vállalat eredményeit illetően. Az egyik legérdekesebb, hogy milyen nagy mértékben nőtt egy év alatt a Windows 10 felhasználóinak száma, ami 2020 márciusában érte el az 1 milliárdos mérföldkövet.

A gazdasági beszámolóból megtudhattuk, hogy a Windows 10-et jelenleg már több mint 1,3 milliárd eszközön használják, tehát csupán egy év alatt 30%-kal nőtt ez a szám. Ez természetesen rekord, ami folyamatosan tovább növekedhet. A Microsoft elemzői szerint a jelentős mértékben nőtt felhasználói szám annak köszönhető, hogy az emberek a koronavírus világjárvány ideje alatt nagyobb hajlandósággal vásároltak a könnyebb távmunka érdekében nagy képernyős eszközöket, vagyis laptopokat és asztali PC-ket, amelyek Windows 10-zel működnek.

Hirdetés

A vonatkozó gazdasági negyedévre a vállalat teljes árbevétele 41,7 milliárd dollár volt, a nettó jövedelem pedig 15,5 milliárd dollár. A legnagyobb bevételt az Office 365 és Azure szolgáltatásoknak köszönheti a cég, ezekből 17,7 milliárd dollár származott. Satya Nadella, a Microsoft CEO-ja szerint a világjárvány elmúlt egy éve alatt a digitális technológiák elfogadása egyre jobban növekedett, a vállalat pedig a következő évtizedben a felhő alapú szolgáltatások fejlesztésével és bővítésével igyekszik támogatni a felhasználókat.

Aki szeretne jobban elmerülni a számokban, a teljes részletes gazdasági jelentést a Microsoft hivatalos honlapján ezt megteheti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.