Hirdetés

Máris bajban az Essential?



|

A Spigen máris jogi csatározásba keveredett Andy Rubin cégével.

Hirdetés

Az Essential Andy Rubin (az Android atyja) új cége, amely nemrég bemutatta az Essential Phone-t, az idei év és minden idők egyik legerősebb és legígéretesebb, ráadásul mágnesesen moduláris okostelefonját. 

Hirdetés

A gond az, hogy mint kiderült, az Essential nem rendelkezik a szükséges védjegyekkel a saját nevéhez sem. Az amerikai szabadalmi hivatal az Essential és az Essential Products bejegyzéseket is visszautasította, ugyanis azok összetéveszthetőek a Spigen 2016-ban megkapott védjegyével. 

A Spigen ugyanis már kínál termékeket Essential névvel, a cég szóvivője pedig megerősítette, hogy jogi lépésekre készülnek az Essentiallel szemben. Július 15-ig reagálhat Andy Rubin cége hivatalosan. 

Érdemes megjegyezni, hogy igazából nem a Spigen szeretne keménykedni, hanem az amerikai törvények teszik szükségessé, hogy a védjegyek akár lehetséges megsértésekor is a tulajdonos fél mindent elkövessen, különben az elhagyatottnak vagy általánosnak minősül. A bírósági szokások azért mások, de a legtöbb cég nem bízza az ügyet a véletlenre. 

Az Essential minden jel szerint tisztában volt a helyzettel, tehát vagy bízik a saját igazában, vagy abban, hogy meg tud állapodni a Spigennel. 

Az Essential állásfoglalása szerint az effajta fenyegető levelek gyakoriak ebben a szektorban, és bár a Spigennek joga van effajta állításokhoz, a cég szerint ezek alaptalanok. 

Valljuk be, nem túl valószínű, hogy az Essential nevet váltana - minden bizonnyal megegyeznek a felek a név licenceléséről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.