Hirdetés

Máris bukta lenne az iPhone 14 és a 14 Plus?



|

Egy elemző szerint nem úgy alakulnak az új iPhone-alapmodellek előrendelései, ahogy az Apple várta.

Hirdetés

A múlt héten leleplezett iPhone 14-modellcsalád megtartotta az iPhone 12-nél bevezetett felállást, és 2 alap (iPhone 14, 14 Plus) + 2 prémium (14 Pro, 14 Pro Max) készüléket kínál a vásárlóknak. Ezek közül hagyományosan az olcsóbb variánsok szoktak magasabb példányszámban fogyni, ám könnyen lehet, hogy az Apple most elszámította magát.

A veterán elemző-szivárogtató, Ming-Chi Kuo ugyanis az előrendelések alapján azt állítja, hogy az iPhone 14-et és az iPhone 14 Plust messze nem keresik annyian, mint ahogy azt a cupertinóiak várták.

Hirdetés

Kuo azt vizsgálta, hogy az előrendelések rajtja után a nagyobb piacokon mekkora várakozási időt ír az Apple webshopja az egyes modellekre, s míg a két olcsóbb variáns több helyen is készleten lesz a rajt napján, addig a Pro és Pro Max érkezéséig több mint négy hetet kell kibekkelniük az érdeklődőknek.

"A négy hétnél hosszabb szállítási idő a jó keresletet tükrözheti. Az iPhone 14 Pro Max és 14 Pro esetében a szállítási idő jelenleg hosszabb négy hétnél (Pro Max/Pro körülbelül hat/öt hét). Az iPhone 14 és 14 Plus már a megjelenés napján raktáron lesznek, ami a gyenge keresletet mutatja. Jelen állás szerint az iPhone 14 és 14 Plus előrendelési eredménye rosszabb, mint az iPhone SE 3-é és az iPhone 13 minié.

- írja a TF International Securities munkatársa, akinek különösen az a megállapítása beszédes, hogy az iPhone 14/14 Plust még az SE 3-nál és a 13 mininél is kevesebben keresik, mivel mindkét modellt bukásnak könyvelték el az elemzők. Az utóbbit bizonyítja is, hogy az Apple mindössze 2 generáció után kivezette az 5,4 hüvelykes mini-kategóriát, ennek a helyére jött most a nagyreményű Plus a maga 6,7 hüvelykes OLED paneljével.

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy csak egy előzetes becslésről van szó, így korai lenne vesztesként elkönyvelni az iPhone 14-et és a 14 Plust. Emellett viszont még az is megeshet, hogy Kuónak lesz igaza, hiszen az új alapmodellek két szempontból sem túl izgalmasak: egyrészt ugyanaz az A15 Bionic chip dolgozik bennük, mint a tavalyi iPhone 13-ban, másrészt külsőre is megegyeznek az előddel.

Az Apple ezért az éjszakai fotózásban és az üzemidőben elért fejlődéssel igyekszik népszerűsíteni az új készülékeket, de nem biztos, hogy ez elég lesz a sikerhez, hiszen ezektől eltekintve a továbbra is kapható iPhone 13 lényegében ugyanazt nyújtja, csak olcsóbban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.