Hirdetés

Máris életet mentett az iPhone 14 új funkciója



|

A biztos fagyhaláltól mentette meg a tulajdonosa életét az Apple legújabb mobilja.

Hirdetés

Az Apple az idén szinte minden figyelmét a drágább iPhone modellekre koncentrálta, így csak az iPhone 14 Pro és a Pro Max kapták meg az olyan extrákat, mint a dinamikus szenzorsziget, a 48 megapixeles kamera és az A16 Bionic processzor.

A potenciálisan leghasznosabb újdonság, a műholdas segélykérés viszont az alaptípusokban is ott lapul, most pedig egy éles vészhelyzet bizonyította, hogy ez valóban a különbséget jelentheti az élet és a halál között.

Hirdetés

Az Alaszkai Közbiztonsági Minisztérium közleményben hozta nyilvánosságra, hogy december elsején egy iPhone-os riasztás alapján találtak rá egy emberre, aki csapdába esett a motoros szánjával Noorvik és Kotzebue között. Az egyedül utazó férfit éjszaka, egy lakott területektől távol fekvő fagyos vidéken érte a baj, ahonnan térerő híján csak az iPhone 14 műholdas segélykérő funkciójával tudta értesíteni a hatóságokat.

Ahogy arról egy másik cikkben is írtunk, a készülék ilyenkor alapvető kérdéseket tesz fel a körülményeinkre vonatkozóan, majd a Globalstar-szatellithálózaton keresztül továbbítja az információkat  az Apple vészhelyzeti válaszközpontjának, amely értesíti a területen illetékes hatóságokat. A bajba jutott férfi esetében ez az Északnyugati Sarkvidéki Kerület Kutatási és Mentési Koordinátora volt, amely végül önkéntes keresők bevonásával bukkant a segélykérő nyomára.

A pórul járt hószános sérülés nélkül úszta meg a kalandot, a mentést végzőket pedig "lenyűgözte az eredeti riasztásban szereplő információk pontossága és teljessége" - számolt be róla a MacRumors. A férfinek ugyanakkor duplán szerencséje volt, a baleset ugyanis a 69. szélességi fok környékén történt, míg az Apple csak a 62. szélességi fokig garantálja a műholdas segélyhívó szolgáltatás működését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.