Hirdetés

Máris visszatáncol a Microsoft, lazulnak a Bing chatbot korlátozásai



|

Panaszkodtak a tesztelők, ezért valamivel szabadabbá válik a csevegés.

Hirdetés

A Microsoft nagyjából két hete indította el a Bing új verziójának tesztelését, amely mögött a népszerű ChatGPT-t is hajtó GPT nyelvi modell dolgozik. A Google-lel versengő redmondiak kifejezetten sietve lovagolták meg az MI-alapú szöveggenerátor körüli lelkesedést, így számítani lehetett rá, hogy a nyilvános rajtig még sokat formálódik a szolgáltatás.

A múlt héten pedig meg is történt az első nagyobb módosítás, miután ellepték az internetet az arról szóló beszámolók, hogy bizonyos helyzetekben a Bing chabot a mentális összeomlás jeleit mutatja. A redmondiak válasza erre az volt, hogy a problémát a hosszúra nyúlt beszélgetések okozzák, ezért legfeljebb 5 kérdés-válaszban limitálták az interakciókat, melyekből naponta maximum 50-et indíthattak a tesztelők.

Hirdetés

Ez azonban végül csak néhány napig tartott, a Microsoft ugyanis nemrég bejelentette, hogy a felhasználói panaszok nyomán máris lazít a szigoron. Az új szabályok értelmében már naponta 60 beszélgetést engedélyez az üzemeltető, egyenként legfeljebb 6 kérdés-válasszal. A redmondiak egyúttal azt is közölték, hogy hosszabb távon 100-ra szeretnék emelni a beszélgetések számát.

"A csevegési korlátozások bevezetése óta sokan kérték a hosszabb beszélgetések visszatérését a hatékonyabb keresés és a chatbottal való jobb interakció érdekében."

- áll a Microsoft vonatkozó blogposztjában. A cég továbbá megerősítette, hogy különböző üzemmódokat tesztelnek a Bing chatbothoz, amelyek alapvetően befolyásolják a válaszok stílusát. A bejegyzés három üzemmódot említ: a "Precíz" beállítás rövid, lényegre törő információkat közöl, a "Kiegyensúlyozott" a középutat jelenti, a "Kreatív" pedig szabadjára engedi a GPT nyelvi modell képességeit.

Ezt egyébként egy szaklapnak már korábban sikerült előre jeleznie, ám a chatbotból kibányászott információkban még "Barát", "Asszisztens" és "Játék" üzemmódokról árulkodtak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.