Hirdetés

Vagyonokat költ Zuckerberg biztonságára és kényelmére a Facebook



|

2019-ben például több mint 23 millió dollárt költöttek Zuckerberg védelmére és magánrepüléseire.

Hirdetés

Igen sokba kerül Mark Zuckerberg biztonsága, és erről már a Facebook által, az amerikai tőzsdefelügyelet számára benyújtott dokumentumok is tanúskodnak. Ezekben ugyanis megtalálható, hogy 2019-ben mennyit költött a felsővezetők személyes biztonságára a Facebook. Bár Mark Zuckerberg ügyvezető fizetést nem kap a Facebooktól, a cége 23,4 millió dollárt szánt az ő védelmére csak 2019 során. 

Hirdetés

Ebben az összegben benne volt többek között az a 2,9 millió dolláros költség, amit az ügyvezető magánrepülőgépekkel történő utazásaira fordítottak. A teljes összeg egyébként nem sokkal magasabb, mint 2018-ban, akkor ilyen célokra 22,5 millió dollárt költöttek. Az éves keret Cambridge Analytica-botrány után ugrott meg, akkor a cég indokoltnak látta, hogy fokozzák Zuckerberg biztonságát. 

Mivel Zuckerberg sokak szemében egyet jelent a Facebookkal, ezért aki a cégre haragszik, az gyakorlatilag rá is haragszik,  mert vele azonosítják a negatív a cég negatív szemléletét is - magyarázta 2018-ban a vállalat. Ezt azóta is fenntartják, vagyis a Facebook megítélése továbbra sem igazán állt helyre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.