Hirdetés

Mától inkább elrejti a dislike-okat a YouTube



|

Nem lesz többé publikus, hányan nyomtak a lefelé mutató hüvelykujjra a videóknál.

Hirdetés

Megoszlanak a vélemények arról, hasznos-e bármennyire, hogy a felhasználóknak lehetősége van posztokat, videókat, egyéb tartalmakat nem csak dicsérni, leszavazni is, illetve kérdéses hogy helyesen használja-e mindenki a funkciót. Ha egy videó kiugróan sok dislike-ot kap, az általában megérdemelt, de bizonyára a YouTube nem volt boldog amiatt, hogy a top 10 legtöbb "Nem tetszik"-et kapó videó közül kettő a sajátja: a 2018-as YouTube Rewind az első, a 2019-es a hatodik helyen áll.

Alighanem ez is közrejátszott abban, hogy eldöntötték, a mai naptól nem mutatja az oldal a dislike-ok számát. A hivatalos indoklás szerint a kevésbé népszerű tartalomgyártókat akarják óvni a támadásoktól és zaklatásoktól.

Hirdetés

A funkció megmarad, azonban a dislike-ok száma nem lesz publikusan látható, csak a videók feltöltői tudhatják, hányan böktek a gombra. A like-ok számát ugyanúgy láthatjuk, mint eddig, hacsak a feltöltő nem rejti el külön.

A userek valószínűleg más módszert fognak találni nemtetszésük kifejezésére, de talán így legalább a trollok kezében kevesebb eszköz lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.