Hirdetés

A MediaTek felturbózta a Dimensity 1000+ csúcslapkát



|

A 144 Hz-es kijelzőket is támogatja majd az androidos mobilokban a MediaTek új Dimensity 1000+ csúcslapkája.

Hirdetés

Bár a MediaTek eddig nem igazán tudta elszórni a mobilpiacon az ígéretesnek tűnő Dimensity 1000 lapkáját, most bemutatta annak felturbózott változatát, a Dimensity 1000+ SoC-t. Ez ugyanarra a hardverre épül, de több fejlesztést is kapott. Támogatja például 1080p+ felbontás mellett (21:9-es képarányig) a 144 Hz-es képfrissítést, a MiraEngine pedig az SDR videót HDR10+ tartalommá formálja. Az 5G UltraSave technológia a modem fogyasztását csökkenti, akár 32 százalékkal is. 

Hirdetés

A chip maximum 4,7 és 2,5 Gbps-ot tud produkálni lefelé és fölfelé, illetve a dual-SIM-es mobilokban mindkét kártya csatlakozhat az 5G-hez. Támogatott a VoNR és az 5G-4G közötti váltás is. A HyperEngine 2.0 pedig a CPU-t és a GPU-t skálázza, valamint a RAM-ot kezeli a legjobb teljesítmény érdekében. 

A lapka a WiFi és a Bluetooth válaszidejét is minimalizálja zavarmentes technológiákkal, ami kontrollerek és fejhallgatók esetében is ideális lehet vezeték nélküli kapcsolatnál. Az iQOO már tervez is új mobilt a Dimensity 1000+ lapkával, bár konkrétumok még nincsenek. A Dimensity 1000+ egyébként ugyanúgy 7 nm-es, négy Cortex-A77 és négy A55 maggal, Mali-G77 MP9 GPU-val. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.