Hirdetés

Még a Doom is fut az új Windows 95 appban



|

Megérkezett az app formátumban futtatható, megújult Windows 95, amely többet tud, mint az elődje. Már a Doomot is támogatja, sőt, gyárilag benne van.

Hirdetés

Felix Reiseberg tavaly adott ki egy appot, ami tulajdonképpen egy korlátozott képességű Windows 95-öt tartalmazott. Az operációs rendszer önálló appként volt futtatható Windows, macOS és Linux rendszereken. Most pedig megérkezett az új verzió, a frissítés komoly változtatásokat hozott magával. 

Hirdetés

A mostani Windows 95 már több programot és játékot is tartalmaz előretelepítve. Még a Doom is benne van a csomagban. Immáron a hang is működik, továbbá van 500 MB szabad tárhely a virtuális adattárolón a fájlok és appok használatához. 

Az app alapvetően egy virtuális gép, Windows 95 lemezképpel és előretöltött szoftverekkel. Alapvetően egy JavaScriptben megírt, meglévő emulátorra épít, és a Google Chrome-on belül fut. A mostani frissítések azonban sokkal használhatóbbá teszik a csomagot, mint a tavalyi verziót. Sajnos akadozásokról azért hallani, illetve a 3D-s játékok is natív, alacsony felbontásban indulnak. 

Ennek ellenére jó móka elindítani egy appot, ami kevesebb mint 300 MB, de teljes operációs rendszer van benne, és szinte azonnal be is tölt. A Doom mellett ráadásul a Wolfenstein 3D, az A10 Tank Killer, a Grand Prix Circuit és a Funpack 3D is benne van, a FrontPage és a Netscape Navigator 2.0 mellett. 

Több szakértő rámutatott, hogy érthetetlen, miért nem törölték még a projektet a GitHubról - elvégre a fejlesztőnek nincs joga terjeszteni ezt a régi Windowst, pláne nem licencelt, előretelepített szoftverekkel. Talán mivel gyakorlati haszna nincs, csak nosztalgiázni jó; az érintettek inkább nem lépnek az ügyben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.