Hirdetés

Még a mosásban is segít majd az iOS 17



|

Hasznos funkciókat tartogat az iPhone új operációs rendszere.

Hirdetés

Az előző hónapban lezajlott WWDC fejlesztői konferencia nemcsak a Vision Pro AR/VR headsetről szóló bejelentést tartogatta nekünk, hanem az Apple következő generációs operációs rendszerei is színre léptek, amelyeket már a teljesen ingyenessé tett béta programban nyúzhatnak a vállalkozó kedvű tesztelők.

Az egyik érkező platform az iPhone-okat hajtó iOS 17, amely több gyári alkalmazáshoz is hozzányúl, köztük az Időjárással és a Fotókkal.

Hirdetés

Az utóbbi esetében számos hasznos funkcióra számíthatunk a kisállatok és híres tárgyak felismerésétől az egyérintéses vágásig, most pedig kiderült, hogy a mosásban is segíteni fog az app. Frederico Viticci, a MacStories munkatársa a Mastodonon hívta fel rá a figyelmet, hogy az iOS 17-es Fotók alkalmazás Visual Lookup funkciója képes felismerni és elmagyarázni azokat a szimbólumokat, amelyek a ruhák címkéjén jelzik a mosásra vonatkozó utasításokat.

Aki eddig nem értette ezt a különleges "nyelvet", annak csak le kell fényképeznie a címkét az iPhone kamerájával, a Fotók alkalmazás pedig ki fogja írni, hogy melyik jel mit takar. A gépi tanulással hajtott funkció az ISO-szabványért felelős International Organisation for Standards weboldalára, az Online Browsing Platformra épül, vagyis első kézből szerzi az információkat.

Ha bővebb tájékoztatásra vágyunk, a magyarázatként felbukkanó szövegeket megérintve akár közvetlenül a weblapra is átugorhatunk. Ugyanezt pedig akár az autók műszerfalán megjelenő szimbólumokkal is végigzongorázhatjuk, a Visual Lookup ugyanis ezeket a jeleket is fel fogja ismerni.

Az iOS 17 végleges kiadása várhatóan szeptemberben válik elérhetővé, és a 2018-as (iPhone Xs, Xs Max, XR) modellektől felfelé bármelyik almás telefonon telepíthetjük majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.