Hirdetés

Még alaposabban megtanulhatjuk a sárkányok nyelvét a Duolingóval



|

Ha Targaryenek közé keveredünk, jól jöhet a valyr nyelvtudás.

Hirdetés

Szívesen megkérdeznénk (ezúton meg is kérdezzük) azokat, akik valaha valamilyen fiktív nyelven tanultak, hogy hasznát vették, úgy érzik, megérte az idő- és energiabefektetés? Kellett valaha, valahol klingonul, dothrakiul, neadjisten na'viul beszélniük? Legalább a párkeresésben vagy az előléptetés elérésében segítette őket bármelyik?

Reméljük, hogy a kérdésekre igen a válasz, és lesznek olyanok, akik szívesen beszélnek majd valyrul, a Trónok Harca egyik kitalált nyelvén, amit David J. Peterson nyelvész alkotott meg.

Hirdetés

Annak apropóján, hogy augusztus 21-én indul a Trónok harca világában, de jóval a sorozat eseményei előtt játszódó Sárkányok háza széria az HBO Maxon, a Duolingóban kibővült a programban 2019 óta megtalálható valyr (High Valyrian) nyelv, amit, mivel a nulláról lett konstruálva, nem merített valamely természetes nyelvből, senkinek nem könnyű megtanulni, de 514 ezren már megpróbálkoztak vele. Most 159 új szót adtak hozzá, megtanulhatunk sárkányoknak parancsolni, elnézést kérni, és főzéssel kapcsolatos kifejezéseket is.

Aki kipróbálná, töltse le az appot, amiben a DRACARYS kóddal 1 hónapig ingyen kipróbálható a Super Duolingo előfizetés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.