Hirdetés

Még az orvvadászat visszaszorításában is segíthet a mesterséges intelligencia



|

A több évig fejlesztett megoldás ráadásul már bizonyított is korábban, de azért van még mit csiszolni rajta.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia segítségével bizony nemcsak a videojátékok karaktereit lehet életre kelteni, hanem az élet számos más területén is hasznosítható ez a technológia. Elég csak például arra a szolgáltatásra gondolni, aminek sikerült a régi képeken lévő személyeket "mozgásra" bírnia, de a katonaság is előszeretettel hasznosítja az MI erejét, ráadásul a jelek szerint még az állatvédők számára is hasznos lehet egy efféle megoldás.

Hirdetés

A PAWS névre keresztelt mesterséges intelligencia képes megjósolni azt, hogy egy-egy adott terület mely részére csaphatnak le legközelebb a csapdákkal felszerelt orvvadászok. A védelmezni kívánt területet a rendszer zónákra osztja, amelyeket aztán külön osztályokra bont, figyelembe véve, hogy mennyire népszerű az orvvadászok körében a hely, kerültek-e kihelyezésre csapdák, vagy fogtak-e el állatokat már ott.

Az adatok tükrében a PAWS felajánlj egy útvonalat a járőröknek, akik így elméletileg nagyobb valószínűséggel csaphatnak le a nem éppen legális tevékenységet végző vadászokra. Habár korábban már sikeresen vizsgázott a rendszer, és valóban hasznos lehet akkor, ha a járőröknek egymástól távol eső menedékeket kell őrízniük, egyelőre még nem tökéletes a megoldás. A hibák kijavítását követően viszont érkezhet egy fejlettebb változat, amit talán már a világ más pontjain is bevethetnek később.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.