Hirdetés

Még az sem kizárt, hogy Elon Musk irányításával fizetőssé válik a Twitter



|

Érdekes jelentés látott napvilágot a Twitter átalakításáról.

Hirdetés

Továbbra is magas fordulatszámon pörögnek az események a Twitter körül, mióta a mikroblog 44 milliárd dollárért Elon Musk tulajdonába került. A nagyobb szólásszabadságot ígérő milliárdos egy lendületes kezdéssel nemcsak a teljes előző vezetést rúgta ki, de nagyjából az alkalmazottak felét is (akik egy részét aztán mégis visszahívta), miközben 8 dollárt kezdett felszámolni az igazolt fiókok használatáért, és igyekszik megakadályozni a változásokra nemet mondó hirdetők elvándorlását.  

Most pedig egy érdekes jelentés látott napvilágot, mely szerint a nagy ötletelésben még az is felvetődött, hogy fizetőssé teszik a közösségi oldalt.

Hirdetés

Erről a Platformer számolt be, amely egy meg nem nevezett belsős forrásra hivatkozva állítja, hogy a közelmúltban lezajlott meetingeken ez a téma is szóba került. A koncepció lényege, hogy havonta egy bizonyos ideig mindenkinek ingyenes lenne a Twitter használata, azon túl viszont pénzt kérnének érte.

A cikket jegyző Casey Newtonnak nem sikerült megtudnia, hogy mennyire komoly ez a szándék, abból viszont maga Musk sem csinál titkot, hogy nem túl rózsás a Twitter pénzügyi helyzete: a vállalatból állítólag napi 4 millió dollár "ömlött ki" a nagyjából 3700 embert érintő leépítési hullám előtt, az adás-vétel során pedig 13 milliárd dollárnyi adósság is keletkezett.

Nem csoda hát, hogy a világ leggazdagabb embere minél előbb szeretné felpörgetni a bevételeket, amihez a Platformer forrásai szerint az új, 8 dolláros Twitter Blue előfizetés sem lesz elegendő, mivel a hirdetések számának időközben végrehajtott megfelezése miatt ez összességében kevesebbet hoz a konyhára, mint a korábbi, 4,99 dolláros konstrukció.

Akárhogy is legyen, Musk számára bizakodásra adhat okot, hogy a mikroblog átalakítása körüli szappanopera miatt alaposan megugrott az érdeklődés a közösségi oldal iránt, a milliárdos ugyanis nemrég arról számolt be, hogy történelmi csúcson van szolgáltatás kihasználtsága.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.