Hirdetés

Még be sem mutatták, de jövőre már 1,5 millió Apple VR-headset találhat gazdára



|

Igazi rétegterméknek ígérkezik az Apple AR/VR-headsete, amit persze az ára is tükrözni fog.

Hirdetés

Az egyik, ha nem a legismertebb Apple-szivárogtató, az egyébként a TF International Securities üzleti elemzőjeként tevékenykedő Ming-Chi Kuo jelenleg 2023 januárjára jósolja az Apple kevert valóságra épülő headsetének leleplezését.

Ha hihetünk neki, akkor a jó eséllyel új iPhone-okat, Maceket és Apple Watchokat is hozó őszi termékdömping során nem érdemes az évek óta pletykált eszköz bemutatójára számítanunk, jövőre viszont felgyorsulhatnak az események a termék körül.

Kuo legújabb jelentése ugyanis arról számolt be, hogy a cupertinóiak már 1,5 millió eladott VR-headsettel számolnak 2023-ra. Egy friss terméktől ez egyáltalán nem lenne rossz, de nem is rengeti meg a világot. Összehasonlításként: a jelenlegi legsikeresebb ilyen eszközből, a 2020 őszén piacra dobott Meta Quest 2-ből eddig kb. 15 millió darab kelt el, vagyis az Apple messze lesz attól, hogy piacvezető szerepre törjön.

Hirdetés

Ez viszont valószínűleg nem is szerepel a cég tervei között, mivel a szóbeszéd alapján az almás headsetet élből rétegterméknek szánják, 2000 dollárhoz közelítő (mai árfolyamon csaknem 800 ezer forint)  árcédulával. A madarak azt csiripelik, hogy ezért két darab csúcsminőségű 8K-s kijelzőt és a bivalyerős M1 Pro SoC-kal megegyező erejű processzort kapunk, több mint egy tucat beépített kamerával, szemkövetéssel és cserélhető fejpántokkal. Az utóbbival ugyanúgy egy vagyont szakíthat a gyártó, ahogy az Apple Watch méregdrága szíjaival is.

Kuo egyébként néhány hete azt is megosztotta, hogy 2025-ben az Apple már a headset második generációját is ringbe küldheti, arról pedig évek óta hallani, hogy egy kibővített valóságra (AR) épülő szemüveggel is készülhetnek Tim Cookék. A vállalat vezetője júniusban személyesen is megemlítette, hogy az Apple-nek nagy tervei vannak az AR-rel, melyekben az embert helyeznék a középpontba, tehát vélhetően egy földhözragadtabb koncepciót dédelgetnek, mint Mark Zuckerberg mindent és mindenkit beszippantani igyekvő futurisztikus metaverzuma.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.