Hirdetés

Még Donald Trump sem használja a saját közösségi oldalát



|

Egy hónappal a Truth Social rajtja után jelentős csökkenés mutatkozott a letöltések számában.

Hirdetés

Február 21-én indult el Donald Trump saját közösségi oldala, a Truth Social, ami lényegében a Twitter konzervatív szavazóknak szóló megfelelője kíván lenni. A Trump Media & Technology Group (TMTG) által fejlesztett app pályafutása eddig sem alakult simán, hiszen már a bétateszt alatt kiderült, hogy a licenc megsértésével használta fel a nyílt forráskódú Mastodon platform motorját,  a rajtot pedig egy 13 órás szerverleállás követte a nagy roham miatt.

Most viszont úgy fest, hogy hiába a magas kezdeti érdeklődés, azóta komolyan bezuhanhatott a telepítések mennyisége, miközben maga Donald Trump látványosan hanyagolja a platformot.

Hirdetés

A Sensor Tower úgy becsüli, hogy a Truth Social heti letöltéseinek száma egy hónap alatt 93%-kal zuhant a debütálás hetén mért 872 ezres mennyiséghez képest. Az elemzőcég arra jutott, hogy a vizsgálat idején már csak 60 ezren töltötték el Trump platformját, ami viszont jóval több, mint a konzervatív konkurensei, a Gettr 23 ezres és a Parler 5000-es letöltési száma.

A Sensor Tower szerint eddig 1,2 millióan telepíthették a Truth Socialt, míg a Parler 11,3 millió, a Gettr pedig 6,8 millió telepítést hozott össze. A korrektség jegyében viszont nem árt megjegyezni, hogy ezek régebben vannak a piacon. Kérdés viszont, hogy utolérheti-e valaha a Truth Social a konkurenciát, ha ilyen mértékben csökken iránta az érdeklődés.

Nem segít a helyzeten, hogy a 800 ezer követővel bíró Donald Trump eddig egyetlen alkalommal sem posztolt az app megjelenése óta, így nagyot csalódhattak, akik csak azért regisztráltak, hogy eljussanak hozzájuk az összes nagy platformról kitiltott exelnök üzenetei. Trump fia, Donald Trump Jr. viszont nemrég aktivizálta magát, így lehetséges, hogy a következő választáson is indulni készülő apja csak arra vár, hogy nagyobb legyen a közönség.

A növekedést viszont erősen visszafogja, hogy a Truth Social csak az Egyesült Államokban, ott is csupán iOS-re érhető el, és továbbra is várólistáról engedi be a regisztrálókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.