Hirdetés

Még drágábbak lehetnek jövőre az okostelefonok



|

A teljes iparágra kihathat az egyik nagy beszállító áremelése, amit a vásárlók is megérezhetnek.

Hirdetés

A komputerizált eszközök elterjedésével az egész világgazdaságot sújtja a koronavírus nyomán kialakult chiphiány, a világcégek gyakorlatilag verekednek a készletekért. Nem csoda hát, hogy a nagyobb beszállítók egy ideje már rebesgetnek egy komolyabb áremelést, amit a TSMC most meg is lépett.

Jelentések szerint a tajvani félvezető-gyártó 10-20 százalékos emelésről értesítette a 16 nm csíkszélesség alatti lapkákat vásárló partnereit, akiknek október elsejéig adott határidőt az új árszabás elfogadására.

Hirdetés

A szűkös kínálat miatt viszont aligha kétséges az együttműködés folytatása, amit végső soron a vásárlók is megérezhetnek. A TSMC ugyanis olyan vállalatok kiemelt beszállítója, mint az Apple, az Nvidia és a Qualcomm, így a döntése komolyan befolyásolja az okostelefonokat hajtó chipek árát is.

A lépés hatása leghamarabb csak jövőre jelentkezhet, mivel az eddigi rendeléseket még a korábban megszabott áron teljesíti a TSMC. A tajvani gyártó példája ugyanakkor bátorítólag hathat a többi beszállítóra is, így akár egy jelentősebb, általános drágulás sem kizárt az iparágon belül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.