Hirdetés

Még egy 6 éves mobilon is futtatható a Windows 11



|

Egy rég nem látott ismerős kijelzőjén bukkant fel az operációs rendszer következő generációja.

Hirdetés

Már javában zajlik a nemrég bemutatott Windows 11 előzetes tesztelése, melynek kapcsán tegnap adhattunk hírt a gépigény finomításáról. A processzorra vonatkozó követelmények ugyan tényleg sokat enyhültek, mégis meglepő az a hardver, amin most sikerült elindítani az új operációs rendszert.

Egy mérnökhallgató, a bordeaux-i Gustave Monce ugyanis nem máson, mint egy Microsoft Lumia 950 XL-en keltette életre a Windows 11 ARM-es változatát. A 2015 októberében leleplezett készülék a redmondiak utolsó zászlóshajója volt, Snapdragon 810 processzorral és 3GB memóriával.

Hirdetés

Magyarán nem éppen mai csirke szegény, és ahogy az a mutatványról tanúskodó videón is látható, kissé megszenvedi az új Windows cipelését: nem siet a műveletek végrehajtásával, bejátszik némi lag és a képernyő elforgatása is nehézkes.

A hardver korára és teljesítményére való tekintettel persze még ez is szép eredmény, pláne, hogy maga a Windows 11 is messze van még a kész állapottól. Monce egy Twitter-posztban ráadásul azt is elárulta, hogy a készülék még a hívások lebonyolítására is képes maradt.

A Lumia 950 XL egyébként a maga korában egész ütős modellnek számított, de a Windows 10 Mobile plaform kudarca megpecsételte a sorsát. A Lumia-széria utolsó képviselője a 2016 februárjában piacra dobott 650-es modell volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.