Hirdetés

Még erősebben védi a felhasználókat a Google Drive



|

A Google ellenőrzi a felhőtárhelyére kerülő fájlokat, és szól a felhasználóknak, ha valami gyanúsat észlel.

Hirdetés

Hiába fejlődnek folyamatosan a vírusírtók és más, károkozók megállítására szakosodott megoldások, a felhasználóknak is elég tudatosnak kell lenniük, hogy ne húzzák le őket hatalmas vagyont ígérő csalók, vagy ne váljanak zsarolóvírusok áldozatává.

A Google még a Google Cloud Next 2021-en jelentette be, hogy új eljárásokat alkalmaz a visszaélések megakadályozása érdekében, és ma megtörténtek az első fontos lépések.

Hirdetés

Ha egy felhasználó a Google Drive-ban (egész konkrétan a Dokumentumokban, a Táblázatokban, a Diákban és a Rajzokban) egy gyanús vagy veszélyes fájlt akar megnyitni, a rendszer egy jól látható üzenettel figyelmezteti. Azt pontosan nem tudni, mi alapján ítél valamit problémásnak, de valószínűleg tanul, ahogy egy spamszűrő. 

A szolgáltatást január 20-án kezdték el kiterjeszteni, és ahhoz képest legkésőbb 15 napon belül a Google Workspace, valamint a G Suite Basic és Business előfizetői számára is elérhető lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.