Hirdetés

Meg fogsz döbbenni, ezek 2022 legnépszerűbb okostelefonjai



|

A tíz legnépszerűbb készülékből nyolc ugyanattól a gyártótól érkezett.

Hirdetés

Az iPhone 14 már életciklusa felénél jár - nem véletlen, hogy most érkezett meg belőle az új színváltozat - így nem túl meglepő, hogy felkerült a Counterpoint piackutató által összeállított listára, amely a 2022-es év legnépszerűbb okostelefonjait rangsorolja - írja a wccftech.com.

Az viszont már meghökkentőbb, hogy a tavalyi év tíz legnépszerűbb készülékéből nem kevesebb, mint nyolc érkezett az Apple-től, ami rekordnak számít. A top 10 így meglehetősen egyoldalú versennyé vált, mindössze két versenyzővel - a Samsung a másik. De lássuk a pontos rangsort, az izgalom kedvéért hátulról indulva!

Hirdetés

A tizedik helyen a Samsung Galaxy A03 végzett, amely a lista legolcsóbb darabja és az egyetlen, amely UNISOC chipet használ. A készülék kifejezetten a Karibi-térségben, a Közel-Kelet és Afrikában volt kelendő. Egy hellyel előrébb az iPhone SE 2022-t találjuk, majd a nyolcadik pozícióban már egyből az iPhone 14 Pro áll. A hetedik helyre került ennek kis testvére az iPhone 14, amely csak helyenként tér el az egy számmal korábbi változattól. Hatodik lett az iPhone 12, az ötödik helyre pedig az iPhone 13 Pro fért be.

A fentiek fényében egészen kiválónak számít a Samsung Galaxy A13 negyedik helyezése, amely egyben a második androidos telefon a listán. A dobogó harmadik fokára az iPhone 14 Pro Max, míg a másodikra az iPhone 13 Pro Max került - előbbit tekintve először fordult elő, hogy egy Pro Max modell jobban fogyott, mint a Pro változat.

Ezzel pedig meg is érkeztünk a győzteshez, ami talán ezen a ponton már nem tűnik akkora meglepetésnek: 2022 legnépszerűbb okostelefonjának az iPhone 13 bizonyult az Apple-től, amely az összes tavalyi eladás 28 százalékát tette ki.

Az átláthatóság kedvéért sorba is rendeztük őket, íme:

  1. iPhone 13
  2. iPhone 13 Pro Max
  3. iPhone 14 Pro Max
  4. Samsung Galaxy A13
  5. iPhone 13 Pro
  6. iPhone 12
  7. iPhone 14
  8. iPhone 14 Pro
  9. iPhone SE 2022
  10. Samsung Galaxy A03
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.