Hirdetés

Még jobban véd böngészés közben a Google Chrome 64



|

Blokkolja a weboldalak váratlan átirányításait a Google böngészőjének új verziója.

Hirdetés

Mindenkivel előfordult már, hogy meglátogatott egy weboldalt, elkezdett olvasni, majd a böngésző váratlanul egy másik oldalt töltött be. A Google szeretné az ilyesmit megakadályozni. 

Hirdetés

A Chrome 64 ezért automatikusan blokkol majd minden olyan scriptet, amelynek a célja, hogy az engedélyünk nélkül nyisson meg egy másik oldalt. 

A Google megoldása egyébként azt feltételezi, hogy a harmadik felektől érkező scriptek akarják ezt előidézni, vagyis az ilyen átirányítási kísérleteket blokkolja a szoftver. Ha egy oldalt konkrétan úgy terveznek, hogy az automatikusan máshová irányítson minket, akkor nem blokkol a Chomre. 

Amennyiben valaki épp rányomott egy átirányítást előidéző elemre, a Chrome akkor sem lép akcióba, mert azt feltételezi, hogy minden úgy történik, ahogyan mi szerettük volna. 

A Chrome 64 csak januárban érkezik meg, de aki nem szeretné kivárni, az már a Chrome 62-ben is engedélyezheti ezt a funkciót. Ehhez a [chrome://flags/#enable-framebusting-needs-sameorigin-or-usergesture] sort kell beilleszteni a Chrome címsorába (Windowsos és Androidon is működik), majd engedélyezni a konkrét kapcsolót. 

A Chrome 65 további hasonló biztonsági finomításokkal újít, és a felugró ablakok, reklámok blokkolását is szigorítja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.