Hirdetés

Még ki se adták a Surface Duo mobilt, a Microsoft már az utódját hegeszti



|

Már látatlanban is nagyon bízhat mobilos visszatérésében a Microsoft, a híresztelések szerint már készül a Surface Duo V2, amely fontos változtatásokat hoz az első modellhez képest.

Hirdetés

A Microsoft jókora kihagyás után tér vissza a mobilpiacra, nem is apró dobással. Miután a Nokia felvásárlásával sem sikerült kellőképpen elterjeszteni a mobil Windows rendszert és beletenyerelni az Android-iOS párharcba, úgy tűnt, a redmondi cég kiszáll a közvetlen telefongyártásból, és a két meglévő rendszerre portolt appokkal és szolgáltatásokkal lesz jelen. Aztán jött a hír arról, hogy újra lesz Microsoft-telefon, nem is akármilyen.

Hirdetés

A Surface Duo ugyanis a kétkijelzős modellt követi, tehát sokak szerint okosan nem száll be a még nagyon billegős és sokesélyes hajtogatható kijelzős versengésbe, inkább könyvszerűen kihajtható dupla panelt használ. Az androidos eszközt már jó régóta tervezi kiadni a Microsoft, és még most sem lehet pontos megjelenési dátumot tudni, csupán annyit, hogy az idei év végi vásárlási hajrára szeretnék megjelentetni.

Ehhez képest az Android Central értesülései szerint már tervezőasztalon van a Surface Duo V2 is, mégpedig azért ilyen korán, mert a Microsoft az első változattal ellentétben itt már házon belül fejlesztené a speciális, kétkijelzős működésre optimalizált Android felületét.

A most megjelenés előtt álló Surface Duo fejlesztési időszakának kezdetén a Microsoftnak ugyanis nem volt saját androidos fejlesztőcsapata, ezért külsős csapatokat bízott meg a Duo kezelőfelületének optimalizálásával - erre főként egy Movial nevű céget alkalmaztak, amely a világ több táján rendelkezik fejlesztőbázisokkal.

Most azonban, hogy a Surface Duo tesztidőszaka nagyjából a végéhez közeledik és már látható, hogy a kétképernyősre faragott rendszer működőképes, a Microsoft egyszerűen megvásárolta a Movial több irodáját, így a román, tajvani és amerikai fejlesztőcsapatokat, így a dolgozók mostantól teljes értékű Microsoft alkalmazottként dolgoznak a Duo V2 szoftverén. Ettől egyébként a Movial sem szűnik meg, finn központtal tovább működik, sőt a Microsofttal is együtt dolgozik majd.

Az újdonsült microsoftos Duo-fejlesztőcsapat első feladata az lesz, hogy az első generációs Surface mobilhoz a kiadása után is készítsenek funkcióbővítéseket és frissítéseket, de közben már a tapasztalatok és visszajelzések alapján reszeljék a Duo V2 még újítóbb felhasználói felületét.

Az egyébként, hogy a Microsoft saját androidos fejlesztőcsapatot szedett össze, a távolabbi jövőre nézve is viszonylag egyértelmű jelzés arra, hogy a redmondi vállalat nem csak rövid tesztkör erejéig próbálkozik androidos mobillal, hanem saját készülékekkel később is szeretne jelen lenni a szegmensben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.