Hirdetés

Még közelebb kerülhet a ChatGPT-hez a Bing Chat



|

Új funkciókkal teszi sokoldalúbbá az AI-chatbotját a Microsoft.

Hirdetés

A mesterséges intelligencián alapuló szöveggenerátorok rendszeres felhasználóinak nem újdonság, hogy meglehetősen homályos határok húzódnak az OpenAI-féle ChatGPT és a néhány hónappal később színre lépett Bing Chat között, hiszen az utóbbit is az előbbi mögött dolgozó GPT nyelvi modell hajtja, hála a Microsoft 10 milliárd dolláros befektetésének.

Fontos különbség ugyanakkor, hogy a Bing Chat aktuálisabb információkkal képes dolgozni, mivel nemcsak az AI betanításához használt adatokra építkezik, hanem a Bing keresőmotorhoz is hozzáfér. Ennek egyetlen hátránya, hogy a Microsoft megoldása valamivel lassabb az OpenAI-jénál, ám ezt hamarosan kiküszöbölik a redmondiak.

Hirdetés

A Windows Latest ugyanis arról számolt be, hogy a Bing Chat egy később érkező, szűk körben tesztelt verziójába bekerült egy bővítmény, melynek segítségével bármikor kikapcsolhatjuk a Bing-integrációt, így az MI-csevegő csak a GPT nyelvi modellekben tárolt információkat fogja felhasználni a válaszadáskor. A tapasztalatok szerint a szolgáltatás ilyenkor a kérdésektől függően hol a GTP 3.5-re, hol pedig a valamivel fejlettebb GPT 4.0-ra támaszkodik.

Forrás: Windows Latest
Forrás: Windows Latest

A kikacsolhatóvá tett Binggel tehát a Bing Chat még közelebb kerül a ChatGPT-hez, amihez nem mellesleg egy ideje ugyancsak elérhető a keresőmotor integrációja, ám csupán az előfizetéssel bíró ügyfelek számára. Ezzel szemben a Bing-szöveggenerátor továbbra is ingyenes, és egyelőre nincs is arra utaló jel, hogy fizetőssé tenné az üzemeltető.

Itt azonban még nincs vége, a Microsoft korábbi bejelentésével összhangban ugyanis a Bing Chat a harmadik felektől származó bővítményeket is támogatni fogja, melyek sorában a Windows Latest szerint ötöt már tesztelnek is a redmondiak. A portál által megosztott képernyőfotó alapján ezek bevásárlásra, repülőjegyek és bérautók foglalására valamint étteremkeresésre szolgálnak, egy beszélgetés során pedig legfeljebb három bővítményt aktiválhatunk.

A Bing Chat pontos jövője kapcsán minden bizonnyal a ma 17:00 órakor kezdődő Microsoft Ignite konferenciát követően leszünk okosabbak, ezt ugyanis a mesterséges intelligencia témájának szentelte a vállalat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.