Hirdetés

Még mindig az Apple vezet a nagyot növő okosóra-piacon



|

A második helyről lecsúszott a Huawei a 2021-es okosóra-eladásokban, amik komoly növekedést mutatnak 2020-hoz képest.

Hirdetés

Miután a 2021-es okostelefon-eladásokban az Apple állt az élre az utolsó negyedévben, egy másik fontos eszközkategóriában, az okosórák terén is sikerült megtartania a piacvezető helyet az amerikai gyártónak. Ugyan az Apple Watch piaci részesedése csökkent némileg a szektorban, valószínűleg az eladott darabszám, és a belőlük származó bevétel kapcsán sem csalódott az Apple.

Counterpoint Research becslései szerint ugyanis az összes eladott okosóra 30,1%-át tették ki az Apple termékei, ami némi csökkenést mutatott a 32,9 százalékhoz képest, amit a piackutató cég számításai szerint 2020-ban elértek.

Hirdetés

Ezt a valamivel kisebb hányadot viszont egy 24%-os éves növekedést mutató piacon tudták elérni, azaz így is több Apple Watch találhatott gazdára tavaly, mint 2020-ban. Ami pedig az eladott kiegészítőkből származó bevételeket illeti, még nagyobb lehet az öröm az iPhone gyártójánál, ugyanis a Counterpoint szerint az összes eladott okosóra értékének nagyjából a felét az Apple Watchok vételára tette ki. Az elemzők által készített grafikonon feltűnik továbbá, hogy az okosórák piacán a Samsung elhappolta a második helyet a Huawei elől, emellett némileg hátrébb csúszott a problémákkal küzdő Fitbit, míg egy kisebb piaci növekedést mutatott a Garmin és a Xiaomi.

A Counterpoint elemzői szerint egyébként nagy volt a kereslet 2021-ben a száz dollárnál olcsóbb okosórákra. Ebben közrejátszhatott egy másik állításuk is, ami szerint India szerepe megnőtt a piacon, a 2020-as 3 százalék helyett ugyanis tavaly minden tizedik okosórát ebben az országban adtak el. Ami pedig a jövőt illeti, a cég szerint az önállóan a mobilhálózatokra kapcsolódni képes, és így csatlakoztatott telefon nélkül is teljes mértékben működő modellek lehetnek egyre népszerűbbek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.