Hirdetés

Még mindig kelendők az NFT-k, de már nem fizetnek értük annyit, mint régen



|

A digtális gyűjtői darabok piaca visszaesett a korábbiakhoz képest.

Hirdetés

Kezdetben sokan mondták az NFT-k szegmensére (Non-fungible Token), hogy egy gyorsan felfújódó, és záros határidőn belül kipukkanó lufiról van szó, még szerkesztőségünk is megosztott volt a kérdésben. Ehhez képest 2017 óta a jelenség él és virul, vannak jobb és rosszabb időszakai, de sikereit kár lenne elvitatni. A bélyeggyűjtéshez, vagy akár a részvénypiachoz hasonlóan az egyes darabok értékét a piac pillantnyi állapota határozza meg. Lehet NFT-vel nagyon jövedelmező üzletet is csinálni, de igazán nagyot is bukhatunk vele.

Az NFT különlegessége az egyediségében van, nem létezik két egyforma darab, nem lehet másolni. Kormányzati szervek közül a világon elsőként a Magyar Nemzeti Bank adott ki NFT-sorozatot.

Hirdetés

Mindenesetre az elmúlt fél évben visszaesés volt tapasztalható. Február óta minden hónapban változó mértékben visszaesés volt megfigyelhető a megelőző hónaphoz képest. Ez júliusban 23% volt a májusi adatokhoz viszonyítva, a 2021-es fellendülése óta a legkisebb pénzmozgást produkálta az NFT-piac. Persze a 495 millió dolláros forgalom önmagában nem tűnik kicsinek, csak az 1,2 milliárdos februárhoz képest.

Ennek több oka is lehet. Az egyik, hogy kevesebbet fizetnek az emberek az NFT-kért: júliusban átlagosan 47 dollárért kelt el egy token. Egyébként a tranzakciók száma továbbra sem csökken, sőt júniusban 10,8 millió NFT cserélt gazdát, csak lényegesen kevesebbért, mint a szárnyalás hónapjaiban.

A visszaesés ellenére kár lenne temetni a formátumot, valószínűleg csak, mint annyi más dolog esetében, az érdekelteknek meg kell találniuk az új utakat a növekedéshez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.