Hirdetés

Még nagyobb szabadságot kapnak a YouTube videók nézői



|

Már a videók egyes részleteinél is elérhetővé válhat az automatikus ismétlés lehetősége.

Hirdetés

Habár a jelek szerint a YouTube már biztosan nem gyárt több saját műsort, magára a videómegosztóra a jövőben is érkezni fognak az új funkciók, melyek között most egy egész érdekeset szúrt ki az XDA Developers.

A portál az androidos YouTube-alkalmazás nemrég kiadott 17.01.36-os buildjébe túrt bele, ahol két kódsor is arra utal, hogy elérhetővé válhat a videók bizonyos részleteinek automatikusan ismétlődő lejátszása.

Hirdetés

Az úgynevezett "videófejezeteket" (Chapters) még 2020-ban leplezte le a Google, ezek azok a kis pontok a lejátszási csúszkán, melyekkel gyorsan és könnyedén ugrálhatunk az előre megjelölt részek között. Az XDA által felfedezett kódok szerint a YouTube egy "chapter repeat" nevű trükkön dolgozik, amivel ezeket a fejezeteket állíthatjuk ismétlődő lejátszásra.

Egy ilyen funkció például akkor jöhetne kapóra, ha egy hosszabb zenés mixben nagyon megtetszik az egyik szám, vagy ha egy oktatóvideóban többször is megnéznénk a bonyolultabb fogásokat. Jelenleg csak a teljes videóknál lehetséges az ismétlődő lejátszás.

Ahogy az a fejlesztés alatt álló újdonságoknál kötelező, itt is meg kell jegyezni, hogy korántsem garantált a funkció érkezése, hiszen könnyen megeshet, hogy időközben ejtik a projektet. De mivel tényleg hasznos ötletről van szó, egyáltalán nem rosszak az esélyek a megvalósulására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.