Hirdetés

Még soha nem követték annyian figyelemmel egy repülő útját, mint II. Erzsébet királynőét



|

A Flightradar24 platformjain rekordot döntött a felhasználói aktivitás.

Hirdetés

Múlt hét csütörtökön, 2022. szeptember 8-án hunyt el II. Erzsébet, az Egyesült Királyság uralkodója, 14 nemzetközösségi állam és az anglikán egyház feje. A világtörténelem második leghosszabb ideig regnáló uralkodója volt, 1952. február 6-tól töltötte be pozícióját.

A királynő temetésére szeptember 19-én kerül sor, a szertartást a westminsteri apátságban tartják. Az eseményen a királyi család mellett számos brit politikus, illetve több államfő, közöttük Novák Katalin köztársasági elnök is jelen lesz.

Hirdetés

II. Erzsébet utolsó repülőútját a Royal Air Force intézte, a skóciai Edinburgh-ból a Londonhoz közeli RAF Northolt reptérre szállították a királynő testét. Ahogy a repülőutak nagy részét, úgy ezt is élőben lehetett követni a Flightradar24 különböző felületein: a Boeing C17-A Globemaster III repülő nagyjából 70 perces útját a hivatalos adatok alapján közel 5 millióan kísérték figyelemmel a Flightradar24 weboldalán, livestreamjén és mobilos applikációján összesen.

A platform eleve nagy terhelésre számított, és jól tette - közel 76,2 millió kattintás érkezett az út során, és a szerverek is küzdöttek, de még a legnagyobb terhelés idején is 600 ezer ember tudta egyszerre nézni a repülést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.