Hirdetés

Még több hirdetést fogunk látni az Instagramon



|

Csökkennek a Meta bevételei, kell a pénz.

Hirdetés

A Meta az utóbbi időben azzal szembesült, hogy jelentősen lecsökkent a hirdetések iránti kereslet a felületein. Ennek orvoslására a cég új megoldásokkal próbálkozik, elsőként az Instagram felületén - miközben nemrég elindította az előfizetéses szolgáltatást, az Insta mellett a Facebookon is.

A népszerű képmegosztó szolgáltatásnál már el is kezdték tesztelni azokat a reklámokat, amelyek a keresési eredmények között jelennek meg. A hirdetésekre ugyanúgy rá lehet koppintani, mint a sima posztokra.

Hirdetés

Ha a módszer sikeresnek bizonyul, a tesztidőszak után, a következő hónapokban az összes felhasználónál bekapcsolják az új hirdetési megoldást, aminek várhatóan csak kevesen fognak örülni, az Instagramon ugyanis már így is rendkívül gyakran jelennek meg szponzorált posztok vagy a felhasználó szokásaira reagáló ajánlások.

Ha például valaki a bőrápolás kulcsszóra keres rá, a találatok között vonatkozó termékek hirdetései jelennek meg. A reklámokat csak az különbözteti meg a többi poszttól, hogy a képre kattintva a felhasználó neve alatt a 'Sponsored' kifejezés is szerepel majd.

Emellett felbukkannak az úgynevezett emlékeztető hirdetések (reminder ads) is. Ezek lényege, hogy egy jövőbeni eseményt, termékbemutatót, vagy hasonlót reklámozó posztoknál a felhasználó kérhet emlékeztetőt, amely figyelmezteti, ha közeledik a beígért időpont. Az emlékeztetőből három is érkezik a telefonra: egy az adott időpont előtt egy nappal, a következő 15 perccel előtte, az utolsó pedig az esemény időpontjában bukkan fel.

Azért egyelőre nem kell attól tartani, hogy Mark Zuckerbergnek komolyabb kölcsönre lenne szüksége: a Meta legutóbbi üzleti jelentése szerint 2022 utolsó negyedévében ugyanis 32,6 milliárd dollárról 31,2 milliárd dollárra "zuhantak" vissza a hirdetési bevételek. A gyengülést Susan Li, a Meta pénzügyi igazgatója a bizonytalan makrogazdasági körülményeknek tulajdonította.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.