Hirdetés

Még ügyesebb lesz a Samsung Galaxy S9 írisz-szkennere



|

Állítólag továbbfejlesztett írisz-szkennerrel és arcfelismerési funkcióval érkezik a jövő évi zászlóshajó.

Hirdetés

Továbbfejlesztett biometrikus hitelesítési rendszereket kap a Samsung következő zászlóshajója, legalábbis erre utalnak a legutóbbi pletykák. 

Hirdetés

Az ETNews forrásai szerint a Samsung azon dolgozik, hogy a Galaxy S9 (és a Galaxy S9+) írisz-szkennere és arcfelismerő funkciója gyorsabb legyen az eddiginél, ehhez pedig szoftveres tuningot vet be az óriás. 

Állítólag az előlapi kameraszenzor ugyanaz a 8 megapixeles darab lesz, ami a Galaxy S8-ban és a Galaxy S8+-ban is helyet kapott. Egy független iparági megfigyelő szerint további extrát is kaphatnak a biztonsági funkciók amellett, hogy gyorsabbá válnak. 

A Samsung jelenlegi csúcskészülékei az ujjlenyomat-olvasó mellett írisz-szkennert (és arcfelismerést) is kínálnak. 

Az arcfelismerés igazából 2011 óta jelen van az androidos mezőnyben, de csak mostanra sikerült megbízhatóvá, sérülékenységektől mentessé és gyorsabbá tenni. Sajnos azonban az arcfelismerést akár egy jó minőségű fotó is átveri. 

Nem úgy az írisz-szkennert: a szakemberek szerint ez talán a legbiztonságosabb azonosítási mód jelenleg a teljes szektorban (és lassúnak már egyáltalán nem nevezhető, hiszen sok esetben gyorsabb, mint a Face ID). 

A következő években érdekes csata várható a Samsung írisz-szkennere és az Apple Face ID-ja között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.