Hirdetés

Még várnunk kell az 5G forradalmára



|

Habár szépen utat tört magának a technológia, még elég messze vagyunk attól, hogy széles körben is elterjedjen.

Hirdetés

Sok olyan eszköz kapható már, ami képes kihasználni az 5G-s hálózat által nyújtott előnyöket, és a különböző szolgáltatók munkájának köszönhetően már Magyarország számos pontján elérhető ez a technológia.

A kutatásokkal foglalkozó Omdia viszont nemrég egy új tanulmánnyal jelentkezett, ami alapján még közel olyan gyors ütemű az 5G-s hálózatok kiépítése, mint ahogy azt gondolnánk.

Hirdetés

Az eredmények azt mutatják, hogy habár az 5G térhódítása jól halad, még nem sikerült elérnie azt a bizonyos pontot, amikor már széles körű elterjedésről beszélhetünk. Az Omdia szerint a jelenleg létező 5G-s hálózatok mindössze 14%-a érte el ezt a mérföldkövet. Június 30-ig közel 150 szolgáltató biztosított valamilyen szintű lefedettséget, de ezek közül csak 21-nek sikerült megoldania azt, hogy legalább az előfizetőik 10%-a számára elérhető legyen rendszeresen az 5G.

Egyértelműen látszik, hogy ezen a téren Ázsia jár az élen, hiszen a létező előfizetések 82%-a ebben a régióban található. Kínát, Dél-Koreát és Japánt az Egyesült Államok követi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.