Hirdetés

Megbízhatóbb frissítéseket hoz a jövőben a Windows 10



|

Tárhelyet különít majd el a jövőben a Windows 10 azért, hogy megbízhatóbb frissítésekkel szolgálja ki a felhasználókat.

Hirdetés

Bárkivel előfordulhat, hogy a PC-je azért nem tud telepíteni egy Windows-frissítést, mert nem volt elég szabad tárhely az adattárolón. A Microsoft megoldása erre a problémára a fenntartott tárhely. 

Hirdetés

A Windows 10 1903-as verziójától kezdve az operációs rendszer fenntart majd valamennyi tárhelyet, kifejezetten frissítéseknek, átmeneti fájloknak, appoknak és cache fájloknak. 

Ez egyik oldalról problémásnak hangzik, hiszen a Microsoft tárhelyet vesz el tőlünk. A másik oldalról viszont jó hír, hiszen a cél a jobb élmény biztosítása, az átmeneti fájlok automatikus kezelésével. 

Természetesen a Microsoft nem kapkodja el a szabad tárhelyünket csak úgy. A funkció csak azokon a gépeken lép életbe, amelyek a Windows 10 1903-mal előretelepítve érkeznek (vagy tiszta telepítéssel kerül fel ez a verzió). A Windows Insider program tagjai már most tesztelhetik a funkciót. 

A Microsoft szerint a Windows 10 következő nagy frissítése 2019 első felében érkezik, és nagyjából 7 GB tárhelyet tart majd fenn elkülönítve. Ez idővel persze változhat, függően a visszajelzésektől, későbbi frissítésektől és egyebektől. 

Lesz olyan is, aki változást sem vesz észre - az átmeneti fájlokat ugyanis a fenntartott tárterületre helyezi majd át a Windows. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.