Hirdetés

Megbocsátóbb lesz a Google Chrome, ha véletlenül bezárunk egy ablakot



|

Egy közelgő változtatásnak hála a jövőben kisebb traumával járhatnak az óvatlan kattintások.

Hirdetés

Időről időre mindenkivel megesik, hogy a nagy sietségben olyan böngészőfüleket is bezár, melyekre még nagyon is szüksége lenne. Ilyenkor a megfelelő billentyűparanccsal ugyan visszahozható az adott oldal, a tartalmak újbóli betöltése viszont elkerülhetetlen.

Az ezzel töltött időt rövidítheti le a Google Chrome előkészítés alatt álló funkciója, ami lehetővé tenné, hogy a gyorsítótár segítségével azonnal feltámasszuk a kilőtt oldalakat.

Hirdetés

A leírása alapján a funkció hasonló elven működne, mint a Chrome oda-vissza nyilai, melyekkel navigálva szintén gyorsabban csalhatjuk elő a korábban böngészett oldalakat.

Ha a változtatás élesedik, akkor elvileg 15 másodpercünk lesz majd arra, hogy a tabek újratöltése nélkül, a gyorsítótárból hozzuk vissza a bezárt tartalmakat.

Ez pedig különösen hasznos lehet azoknak, akik az átlagosnál több oldallal dolgoznak egyszerre, hiszen ilyenkor a véletlen bezárás esélye is nő, hosszabb távon pedig sok időt vehet el az oldalak visszatöltésére való várakozás.

Azt viszont egyelőre nehéz megjósolni, hogy mikor érkezik a mentőöv, mivel még a Chrome fejlesztői verziójában, a Canaryben sem bukkant fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.