Hirdetés

Megbukott a gombmentes okostelefon ötlete



|

Kudarcba fulladt a Meizu Zero gombmentes okostelefon közösségi finanszírozási kampánya, a jelek szerint egyelőre nem akar mindenki gombok és portok nélküli mobilt.

Hirdetés

A Meizu az elsők között mutatott be olyan okostelefont, amelyen egyetlen fizikai gomb és egyetlen port sem volt. A Meizu Zero pályafutása óvatosan indult, a gyártó egy közösségi finanszírozási kampányt indított el januárban. 

Hirdetés

1299 dollárért cserébe bárki foglalhatott a szokatlan okostelefonból, ami eredetileg áprilisban jelent volna meg. A kampány azonban csúfos bukásnak bizonyult, a Meizu a kitűzött 100 000 dolláros cél felét sem tudta összeszedni. 

A GizChina szerint a Meizu ügyvezetője gyorsan reagált a történtekre, és kijelentette, hogy igazából csak egy kutatás előtti projekt volt a termék, amit sosem akartak sorozatgyártani. A gyakorlatban a Meizu persze így akart volna utat nyitni egy új őrületnek, egyes gyártók szerint ugyanis a jövő mobiljain nincs helye USB-C portnak, jackcsatlakozónak, hangerőgombnak vagy bekapcsológombnak. 

Az ezt lehetővé tévő technológiák (kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, vezeték nélküli gyorstöltés, érintésérzékeny készülékház, eSIM-támogatás) azonban már elérhetőek a piacon, tehát igazából az a kérdés, hogy mennyire akarnak az emberek portok és gombok nélküli mobilokat. Az azért jelzésértékű lehet, hogy ritka eset, hogy egy Meizu méretű nagy cég közösségi finanszírozási kampánya még visszafogott célkitűzés mellett is megbukik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.