Hirdetés

Megdöbbentő, de még zenei lejátszási listákon keresztül is lehet zaklatni valakit



|

Groteszk és alattomos módja ez a távoltartási végzés megkerülésének, ami jól mutatja, milyen nehéz érdemben megvédeni magunkat egy elmebeteg extől.

Hirdetés

Rengeteg formája van az internetes zaklatásnak, és a nemkívánatos üzenetek vagy egyéb anyagok küldözgetése mellett gyakran elég ötletes megoldásokkal is előállnak egyes elemek. Az ohiói Jacob Dunnt még 2018 tiltották el egy távoltartási végzéssel attól, hogy bármilyen módon kapcsolatba lépjen elidegenedett feleségével, azonban a férfi mégis talált módot arra, hogy megkerülje a bíróság döntését. Szerencsére nem örülhetett sokáig saját leleményességének.

Hirdetés

Kiderült ugyanis, hogy volt a zenehallgatáshoz használt Napsteren egy olyan közös fiók, amelyhez Dunn és a felesége is hozzáfért, és ezt a férfi bizony a javára is fordította azzal, hogy lejátszási listákat átnevezve igyekezett kommunikálni a nővel.

Például volt olyan lista, aminek az új neve magyarra fordítva nagyjából az volt, hogy "Akarom, hogy működjön köztünk a dolog. Hát te? Bármit megteszek", egy másik pedig szintén magyarul úgy hangzott, hogy "Jobban szeretlek, mint valaha ... szeretsz még engem?".

Habár Dunn azzal igyekezett védekezni, hogy nem teljesen értette a távoltartási végzés szabályait, a bíróság próbaidőre bocsátotta őt.

A jelenség persze elsőre nem tűnik túl veszélyesnek, de a legtöbb zalkatás kapcsán a közvélemény nem érzi át, milyen félelmetes is lehet, ha valaki hatalmi játékba kezd a másik emberrel. Ez nem romantikus, nem különleges, és sosem tudni, mi lehet a vége. 

Az online zaklatásról egy nagyon jó magyar felvilágosító kampány is készült, érdemes megnézni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.