Hirdetés

Megéri ismét feltenni a Firefox böngészőt



|

A Mozilla legutóbbi frissítésének hála a Firefox gyorsabb és stabilabb lett.

Hirdetés

Megjelent a Firefox 54 - a Mozilla legutóbbi frissítésének hála a böngésző gyorsabb és stabilabb, jóval kisebb a valószínűsége, hogy valamiért összeomlik. 

Hirdetés

A Mozilla több év fejlesztés után először tavaly tett közzé olyan Firefoxot, ami több folyamatot használt. Akkor azonban az egyik a webes tartalmak renderelését, a másik magát a böngészőt szolgálta ki. Most valódi multitasking-támogatás érkezett, és majdnem minden lap külön folyamatként futhat. 

A Firefox alapból öt folyamatra osztja a működést: négyet ad a megnyitott lapoknak és egyet minden másnak. Ezzel csökken a memóriahasználat és javul a teljesítmény, főleg a Chrome-mal szemben, amiben nincs korlátozás a folyamatok számát nézve. 

Aki a Firefoxban négynél több lapot nyit meg, annál a szoftver a lapokat osztozásra kényszeríti, új folyamatot már nem indít. A Mozilla szerint négy éppen elég, de ha valaki még gyorsabb működést szeretne, és van több mint 8 GB RAM-ja, akkor az about:configon belül a dom.ipc.processCount beállítás adatát kell módosítania. 

Sajnos a Firefox eközben letiltja azokat a kiegészítőket, amelyek nem támogatják az új, többfolyamatos funkciókat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.