Hirdetés

Megérkezett a Google új digitális pénztárcája



|

Az összes iratunkat a mobilra költözteti a Google Wallet.

Hirdetés

A Google még a májusi I/O fejlesztői konferenciáján jelentette be, hogy Google Wallet néven egy új digitális pénztárcával áll elő, amelyben nem csak a bankkártyánkat tárolhatjuk, de egy sor más elektronikus dokumentumot és hivatalos iratot is, teljesen kiváltva így a fizikai brifkót az ezeket támogató országokban.

Az app megjelenése azóta is váratott magára, a 9to5Google azonban nemrég kiszúrta, hogy egyes felhasználóknál már befutott az újdonság, méghozzá a régi Google Pay alkalmazás frissítéseként.

Hirdetés

A Google Wallet egy görgethető felületen mutatja meg a hozzáadott kártyákat, legyen szó bankkártyákról, személyi igazolványról, diákigazolványról, közlekedési bérletekről vagy a különféle eseményekről szóló jegyeinkről. A gyűjteményhez rögtön a főoldal alján elhelyezett gomb segítségével adhatunk új tételeket, az egyes kártyákat jól elkülöníthető színek és ikonok jelzik. Az alkalmazás Gmail-integrációt is kapott, így automatikusan be tudja húzni az e-mail címünkhöz kötött kártyákat.

Forrás: 9to5Google

Az Apple azonos nevű alkalmazásához hasonlóan működő Wallet több mint negyven országban lesz elérhető, köztük hazánkban is, magát a fizetési folyamatot azonban továbbra is a Google Pay technológiája kezeli, így a boltokban változatlanul ezt a logót kell majd keresnünk, ha az androidos telefonunkkal szeretnénk kiegyenlíteni a számlát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.