Hirdetés

Megérkezett a kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasó



|

A Vivo bemutatta az első olyan okostelefont a CES-en, amelynek az ujjlenyomat-olvasója már a kijelzőben van.

Hirdetés

A Vivo a korábbi ígéreteinek megfelelően a CES-en végre bemutatta az első olyan okostelefont, amelynek az ujjlenyomat-olvasója már a képernyőbe van ágyazva. 

Hirdetés

A Synaptics nagyjából egy hónapja rántotta le a leplet a Clear ID FS9500 szenzorról, majd megígérte, hogy az öt legnagyobb gyártó egyike fel is használja. 

Az első ilyen gyártó a Vivo lett, amely ugyan bemutatta az új mobilt, de az egyéb specifikációkról hallgatott, kizárólag az ujjlenyomat-olvasóra koncentrált. 

Az újdonságnak hála örülhetnek az előlapi szenzorok rajongói, illetve a megoldás lehetővé teszi a keret nélküli kijelzők használatát is. A dedikált kezelőfelület egyébként akkor villan fel a képernyőn, ha ideje beolvasnunk az ujjlenyomatunkat. A készülék feloldása mellett zárolt tartalmak eléréséhez és mobilfizetéshez is használható, miközben rajtunk kívül mindenki más azt hiszi, hogy csak a kijelzőt nyomkodjuk. 

A Vivonak immáron csak annyi dolga maradt, hogy nevet adjon az okostelefonnak, véglegesítse a specifikációkat, az árazást és a megjelenést. Az új modell elvileg az év elején érkezik meg. Működik-e képernyővédővel? Jó kérdés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.