Hirdetés

Megérkezett a macOS Catalina



|

Elérhetővé vált az Apple legújabb asztali operációs rendszere, a macOS Catalina.

Hirdetés

Hivatalosan is elérhetővé vált az Apple legújabb asztali operációs rendszere, a macOS Catalina (10.15). Számos új funkciót hozott magával. 

Hirdetés

Az iTunest például feldarabolták, immáron külön érhető el az Apple Music, az Apple Podcasts és az Apple TV, hasonlóan, mint iOS-en és iPadOS alatt. Akik szinkronizálják az iPhone-jukat, a Finderben már megtalálják. 

Az Apple Arcade immáron külön fülként bukkan fel a Mac App Store-ban, támogatottak az Xbox One és a PlayStation DualShock 4 kontrollerek. 

Újdonság a Sidecar, amivel egy iPadet második kijelzőként lehet bevetni, az Apple Pencil pedig digitális tollként használható. A hangvezérlés a Siri hangfelismerő technológiáját használja. 

Itt a Catalyst, vannak biztonsági frissítések, az iOS-ből átvették a Screen Time funkciót, ami mutatja, mennyi időt töltünk a gép előtt. Az Emlékeztetők megújult, a Jegyzetek galérianézetet kapott. 

Mire telepíthető a macOS Catalina? A 2016-os vagy újabb MacBookokra, a 2012-es vagy újabb MacBook Pro és Air gépekre, a 2012-es vagy újabb iMacekre, a 2017-es vagy újabb iMac Pro gépekre, a 2012-es vagy újabb Mac minikre és a 2013-as vagy újabb Mac Pro gépekre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.