Hirdetés

Megérkezett a mobilos Edge böngésző



|

A Microsoft böngészője Androidon és iOS-en is debütálhat az idei év végén.

Hirdetés

A legutóbbi pletykák szerint a Microsoft úgy döntött, hogy beszáll a mobilos böngészők piacára, és ennek megfelelően az Edge böngésző mobilos verziója Android és iOS rendszereken is megjelenik. 

Hirdetés

A hírek alapján az Edge még az idei év vége felé multiplatformossá válik. Ez azt jelenti, hogy elvileg három hónapon belül megkapjuk az új appot. 

Az Internet Explorer utódja néhány évvel ezelőtt debütált a Windows 10 rendszeren, és mostanra bőven használható alternatíva lett a platformon. 

Nem lesz viszont könnyű dolga a Microsoftnak a mobilos mezőnyben, elvégre az Apple Safarija és a Google Chrome-ja mellett ott van a Mozilla Firefox, az Opera és a Samsung böngészője is (sok más mellett). Az iOS-es verzió mindenesetre nem kap akkora szabadságot, mint az androidos, ugyanis muszáj lesz a Safari WebKit engine-re építkeznie. Természetesen az Edge-ben fontos szerepet kapnak majd a Bing-szolgáltatások is. 

Frissítés: 

Az Apple iOS rendszerére időközben meg is érkezett az Edge (egyelőre csak a Windows Insidereknek, Amerikában), Androidra is jön hamarosan. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.