Hirdetés

Megérkezett a modern írógép



|

A SPUDwrite egy olyan DIY kütyü, amely elektronikus tintát, LCD-kijelzőt és nyomtatót használva alkot modern írógépet.

Hirdetés

A modern számítógépek rengeteg mindenre képesek, elképesztően sokoldalúak és praktikusak, ha produktivitásról van szó. Éppen ezért azonban eléggé el is vehetik az időnket, könnyű elkalandozni, mással foglalkozni. Van, amikor nem akarunk ennyi mindent egy eszköztől. Ezen a gondolatmeneten felbuzdulva készült el a DIY jellegű SPUDwrite, a modern írógép. 

Hirdetés

A készülék elektronikus tintás képernyőt használ, ez alatt normál billentyűzetet kapunk. Ez alapvetően nem újdonág, ilyet már láttunk. A kizárólag írásra kitalált eszköz azonban szokatlan funkciókkal is rendelkezik. 

Az E Ink képernyő például nagy kontrasztot és papírszerű megjelenést kínál. A frissítési rátája viszont alacsony, tehát aki gyorsan gépel, az nem látja azonnal a karaktereket. Nekik jár egy apró, narancs színű LCD-kijelző, ami valós időben követi a betűket. Aki pedig végzett a szöveggel, az mentheti a fájlt egy SD-kártyára, és így átviheti PC-re. Ha valaki teljesen kizárná a PC-t, akkor közvetlenül a SPUDwrite beépített nyomtatójáról is nyomtathat. 

Alapvetően olyan nyomtatót kapunk, amit a blokkok elkészítéséhez is használnak. Természetesen ez nem a legjobb egy novella vagy könyv kinyomtatásához, de jó dolog, hogy a digitális változat mellett rögtön ad a gép egy fizikait is, méghozzá PC nélkül, ami rögtön elcsábítana, hogy nézzük meg a közösségi oldalak értesítéseit, néhány videót, majd játsszunk is, ha már ott vagyunk. Manapság legalábbis nagyon sokan küzdenek ezzel a problémával. 

A SPUDwrite lelke egyébként egy 84 MHz-es STM32F401 ARM Cortec-M4 processzor, és ARM Mbed-alapú operációs rendszert futtat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.