Hirdetés

Megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra a SpaceX űrhajója



|

Sikeres volt a dokkolás, az űrhajósok hamarosan az ISS-re léphetnek.

Hirdetés

A tegnap esti sikeres kilövést követően ma délután 4 óra körül a Nemzetközi Űrállomás közelébe ért a SpaceX űrhajója, a Dragon Endeavour, majd egy óvatos közeledés után, 16:20 környékén sikerült a dokkolás. Az űrhajósok még nem léphettek az ISS felszínére, de erre is sor kerül hamarosan.

Hirdetés

Először a légnyomást kellett kiegyenlíteni, ellenőrizni, hogy nincs-e szivárgás, majd a kommunikációs rendszereket vizsgálták meg, miután az áramellátást az ISS kezdte biztosítani az Endeavour számára. Az űrállomáson Chris Cassidy várja a kétfős legénységet, aki segített az ellenőrzések elvégzésében. Jelenleg egyébként öt űrhajó van az ISS-hez csatlakoztatva, három orosz és egy japán foglalja még a helyeket. 17:27 körül azt jósolta az irányítás, hogy még egy órát várni kell, mielőtt kinyílhatnak az ajtók, és Doug Hurley, valamint Bob Behnken beléphetnek a fedélzetre, megkezdhetik a szállítmány átrakodását. Az eseményeket élőben közvetítik alább:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.