Hirdetés

Megérkezett a Windows 11 első nagyobb frissítése



|

A Microsoft már nem is használja a korábbi 22H2 kódnevet.

Hirdetés

Már minden Windows 11 felhasználó számára elérhető a korábban 22H2 frissítés néven emlegetett csomag, amely hivatalosan már a Windows 11 2022 Update, vagyis az operációs első igazi nagyobb frissítése.

A Microsoft egy interjúban magyarázta a névváltoztatást is - mivel a tervek szerint minden év második felében érkezni fog egy ilyen nagy frissítéscsomag, egyszerűbb az évszámmal jelölni azokat.

Hirdetés

Utóbbit Nicci Trovinger, a Windows termékmarketing igazgatója nyilatkozta a The Verge számára, és hozzátette, hogy a felhasználók számíthatnak a következő években a rendszeresen elérhető frissítésekre. A Windows 11 2022 Update nem egyszerre válik elérhetővé minden eszközön, hanem a Microsoft folyamatosan élesíti, elsőként a Windows Update részeként.

John Cable, a programmenedzsment alelnöke megjegyezte, hogy az elérhetőséget úgy fogják növelni, hogy közben monitorozzák az első hetekben az esetlegesen felmerülő felhasználói problémákat.

A csomag célja, hogy a PC-k használatát könnyebbé és biztonságosabbá tegye mindenki számára, segítsen növelni az egyének produktivitását, élvezetesebbé varázsolja a windows használatát, és alkalmazkodjon a hibrid munkavégzés népszerűségének növekedéséhez. Átszabták kissé a Start menüt, gyorsabb és pontoabb lett a kereső, is. A változásokat ez a blogposzt részletezi.

A frissítés egyébként szignifikánsan kevesebb tárhelyet foglal, mint a nagyobb Windows update-ek általában, illetve a Microsoft törekedett arra is, hogy az installációs idő is csökkenjen. Fontos viszont tudni, hogy a Windows 11 2022 Update telepítéséhez stabil internetkapcsolat is szükséges, a Home kiadás esetében pedig kell egy Microsoft profil is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.