Hirdetés

Megérkezett a Zoomba a végpontok közötti titkosítás



|

A népszerű videokonferenciás szolgáltatás immáron végpontok közötti titkosítást is kínál a nagyobb biztonság érdekében.

Hirdetés

A Zoom a fizetős és az ingyenes felhasználói számára végre egyaránt elérhetővé tette a végpontok közötti titkosítást (E2EE), így a videós beszélgetések és konferenciák mostantól ezen a platformon is sokkal biztonságosabbá válnak.

A megoldást a Zoom legújabb asztali kliensében, az androidos appban és a Zoom Roomsban is lehet már aktiválni, és amint az Apple mindent jóváhagyott, iOS alatt is élni fog a lehetőség. 

A végpontok közötti titkosítást mindenesetre manuálisan kell bekapcsolni a beállításokban, és ha teljes biztonságot akarunk, akkor a meetingek összes résztvevőjének meg kell ezt tennie a hívás megkezdése előtt.

Hirdetés

Így a dolog annyira azért nem praktikus, de legalább egy zöld pajzs ikonja jelzi bal felül, ha él a titkosítás. 

A Zoom egyelőre a visszajelzéseket várja a funkcióval kapcsolatban, 30 napos teszt indul, és az első fázisban egyes funkciókat letiltanak még.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.