Hirdetés

Megérkezett az Android 11



|

Tegnap elérhetővé vált a Google legújabb mobil operációs rendszerének, az Android 11-nek a stabil, végleges kiadása. A Pixel mobilokra már tölthető is.

Hirdetés

A Google a tegnapi napon útjára indította az Android 11 mobil operációs rendszerének végleges, stabil kiadását. A Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a, Pixel 4 és Pixel 4a szériás készülékekre már letölthető a csomag, amely számos újdonságot hozott. Ezek főleg az üzenetekre és az értesítésekre koncentrálnak. Az értesítések például már külön szekcióban jelenítik meg az üzenetküldőket a jobb észlelhetőségért. Az új buborékok funkció a Facebook chatfejeinek komplett lemásolása, így ez már mindenki számára ismerős lehet. Van továbbá új képernyőfelvevő is, de a legtöbb gyártó ilyen már régóta kínált a készülékein. 

Hirdetés

A Google átalakította a kikapcsológomb nyomva tartására felugró menüt is, innen az okosotthon eszközeit lehet többek között vezérelni, vagy a mobilfizetési opciókat. Átalakultak a lejátszási vezérlők is az iOS mintájára, és kimeneti eszközt is könnyebb lett váltani. Ha az autó rendszere kompatibilis, akkor pedig már a vezeték nélküli Android Auto is támogatott.

Az appoknak immáron egyszeri engedélyt is lehet adni, így nem kell aggódni, hogy később mit csinálnak a háttérben. A rendszer automatikusan megvonja egy idő után amúgy is az engedélyeket, ha egy ideje nem használunk egy appot. A Play Áruházon keresztül több kisebb biztonsági frissítésre lehet majd számítani továbbá. 

A Google mellett a OnePlus, az Oppo, a Realme és a Xiaomi is elérhetővé tette egyes készülékeire az Android 11-et, de ezek a gyártók csak a nyilvános bétát (azt nem tudni, hogy mikor adják ki a stabil verziót), és csak néhány mobilra, amelyek a következők: 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.