Hirdetés

Megérkezett az Android Q bétája



|

Összesen 6 béta lesz az asztali módot is tartogató Android Q-ból, aminek a végleges kiadása valószínűleg augusztus elején fut be.

Hirdetés

Az Android következő főverziója natív támogatást nyújt az összehajtható eszközöknek, magánszférát erősíti funkciókat hoz magával, megosztást segítő API-val és üzleti felhasználóknak kedvező funkciókkal újít. Aki pedig Google Pixel okostelefont használ, máris letöltheti és telepítheti manuálisan vagy pedig feliratkozhat az Android bétaprogramra. Megérkezett az Android Q első bétája. 

Hirdetés

Ismert hibák vannak, év mivel kiadás előtti szoftverről van szó, mindennapos használatra nem ajánlott. Fejlesztőknek és kísérletező kedvűeknek annál inkább, egy másodlagos készüléken. A bétát futtató eszköz lefagyhat, az appok és a rendszer belassulhatnak. Az üzemidő is alaposan visszaeshet, egyes appok pedig nem is működnek. 

Az onResume és onPause funkciók mindenesetre egyszerre több appot is képesek elindítani vagy leállítani, azt pedig mi adhatjuk meg, hogy mikor kap hozzáférést egy app a földrajzi helyünkhöz. A fájlokhoz való hozzáférést is jobban szabályozhatjuk, támogatott az AV1 kodek, illetve JPEG képek XMP metaadatokkal a mélységinformációkról. Több helyen használják a Vulkan 3D grafikus API-t, itt a Neural Networks API 1.2-es verziója, és sok más dolog is fejlődött. Van új Files app, új módon nézhető meg a hátralévő üzemidő, van beépített képernyőrögzítő, illetve asztali mód is

Az Android Q-ból összesen 6 béta lesz, a végleges verzió pedig az elmúlt évek alapján augusztus elejére várható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.