Hirdetés

Megérkeztek az AMD RX 6600-as videokártyái



|

Ugyan az AMD maga nem adott ki RX 6600-as kártyát, a cég partnerei, például az Asus már megjelentették saját verzióikat.

Hirdetés

Néhány napja egy szivárgásból megtudhattuk, mire képes az AMD legújabb, 1080p-s gamingre, azaz egyértelműen a középkategória piacára célzott videokártyája, az XT megkülönböztetést nélkülöző RX 6600. A hét közepén pedig hivatalosan meg is jelentek a kártyák, félve merjük leírni, de például az Asus Dual RX 6600-asa Németországban és Ausztriában 439 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Hirdetés

Az új GPU sok mindenben megegyezik az RX 6600 XT-kkel, így például ugyanúgy 32 MB AMD Xfinity cache-sel rendelkezik, és a 8 GB GDDR6-os memória méretéből sem vágott vissza a gyártó. Viszont mivel a normál RX 6600-ak olyan chipekből készülnek, amik minőségüket tekintve nem feleltek meg egy 6600 XT legyártásához, azoknál némileg alacsonyabb órajelen ketyeg mind a grafikus processzor, mind a memória. Az előbbi egyébként kevesebb aktív számítási egységgel is rendelkezik 32 helyett csak 28 maradt bekapcsolva a szilícium tökéletlenségeinek okán.

A kiszivárgott adatok pontosak voltak a teljesítmény tekintetében is, az AMD RX 6600 játéktól függően kicsit jobban, vagy rosszabbul teljesít, mint a rivális Nvidia RTX 3060-ak, de csak addig, ameddig nem szeretnénk bekapcsolni a ray tracing technológiákat, ezen a téren ugyanis rendre elmarad a piros csapat versenyzője. Fontos különbség továbbá, hogy az AMD-nél nemrég megjelent felskálázó technológia, a FidelityFX még nem olyan fejlett, mint a rivális DLSS, de a támogatása a korábbi generációs kártyákhoz képest mindenképp előnyt jelent az RX 6600-nak.

Azzal együtt, hogy az új AMD-s kártya nem hoz semmi forradalmit, abból a szempontból mindenképp üdvözlendő újdonság, hogy valamivel több legyártott alkatrész felhasználását teszi lehetővé. Így ideális lehet azoknak, akik mondjuk egy meghibásodás miatt nem tudnak az árak konszolidálódásáig várni egy új videokártya beszerzésével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.